THE HIGH CHAPARRAL » DVD nieuws

DVD nieuws

 

Betaling gegevens uitgeverij Arts:

 

De box heeft een adviesprijs van  € 44,95  diegene die via deze website de box wil kopen betaald € 37,95,  er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.Men moet dan het bedrag van € 37,95 overmaken met vermelding van HC-box3 en uiteraard naam, adres, nummer, postcode en plaats. De actie is alleen geldig in Nederland en België

Stort het bedrag van € 37,99 op rekeningnummer: ABNAMRO 51 53 41 819 t.n.v. Heleen v d Burg, IBAN nummer:  NL89ABNA0515341819,   BIC:ABNANL2A Bij ontvangst van de betaling zal de bestelling per direct worden verstuurd.

 

Seizoen  3 komt 3 september uit. Houdt de website in de gaten!

 High Chaparral seizoen 3

 BoxHc475 The High Chaparral  Box 3 derde jaargang 26 episodes 7 dvd’s  Kijkwijzer 12 jaar Derde jaargang,7 DVD’S 26 afleveringen, totaal 22 uur. High Chaparral seizoen 3, afleveringen 55 t/m 80

55. Time of your life
56. A time to laugh, a time to cry
57. The brothers Cannon
58. A Piece of land
59. Bad day for a bad man
60 .To Stand for something more
61.Trail to Nevermore
62.Apache trust
63. Lady Fair
64.The lost once
65.The legacy
66. Alliance
67. The little thieves
68. The long shadow
69. Journal of death
70. Friends and partners
71.Jelks
72.Guns  of Johnny Rondo
73. Mi casa,su casa
74. The lieutenant
75.The reluctantt deputy
76. New hostess in town
77. Too many chiefs
78. Generation
79. Auld long syne
80 No trouble at all
 

Time of your life

Blue vergezelt zijn vader John Cannon, zijn oom Buck en Manolito op zijn eerste handelsroute die gevierd wordt met het traditionele vee drijven. In het dorp krijgt Blue het aan de stok met de snel aangebrande Johnny Keough, die Blue uitdaagt voor een duel. Blue is zich bewust van het duidelijke voordeel dat deze bekende revolverheld op hem heeft, maar door zijn eigen trots staat hij voor een van de belangrijkste keuzes van zijn leven.

56 Time to Laugh, Time to Cry

De jeugdliefde van Manolito keert na lange tijd terug naar de Montoya ranch voor een bezoek. De verliefdheid tussen hen laait weer op en Manolito doet de mooie Mercedes een aanzoek. Hun plannen worden wreed verstoord als de wraakzuchtige Sanchez en Teniente Mercedes in een hinderlaag ontvoeren. Ook al is hij zwaargewond, gaat de wanhopige Manolito met de mannen van de Chaparral mee om zijn geliefde te zoeken.

57 The Brothers Cannon

Omdat Buck het zat is om de onbenullige klusjes op the Chaparral op te knappen en het feit dat zijn geklaag geen gehoor vindt bij zijn broer John, besluit hij de ranch voor altijd te verlaten. Als John het ook aan de stok krijgt met Blue, gaat hij op zoek naar Buck om het geschil bij te leggen, maar die weigert om terug te komen.

58 A Piece of Land

Als Buck het niet voor elkaar krijgt om de aanbetaling voor de nieuwe landeigenaren van de ranch van Jeff Patterson op te hoesten, vraagt hij Manolito om te investeren. Terwijl Victoria een waardevolle ketting als lening aan haar broer geeft, komen de landeigenaren erachter dat hun buit zilver niets waard is.

59 Bad Day for a Bad Man

Als Manolito  met een aanzienlijk geldbedrag voor een veestapel op weg is, wordt hij overvallen door Matar en Kyle, die op weg naar de grens zijn methun  buit en Mano’s vurige vriendin, Juanita. John, Blue en Buck zetten samen met Mano de achtervolging in, maar de vrouwen Juanita en Victoria Cannon zorgen voor een heuse vrouwenstreek waartegen de bandieten moeten strijden.

 60        To stand for Something More

Tijdens de afwezigheid van zijn vader John, oom Buck en Manolito heeft Blue de volledige verantwoordelijkheid over de ranch gekregen. Helaas wordt juist nu hun prijswinnende hengst gestolen. Gebukt onder de kritieken van zijn vader en vastberaden om zijn zelfvertrouwen op te krikken, gaat Blue alleen achter de bandieten aan om de kostbare hengst terug te halen.

61.       Trail to Nevermore

Als John, Victoria en Manolito onderweg zijn, worden ze aangesproken door 3 afvalligen die hen hun kostbaarheden en paarden afhandig maken. Hierdoor raakt John ernstig gewond . Manolito ontdekt een toevluchtsoord die deel uit maakt van een vroegere gemeenschap. Ze komen er echter op de harde manier achter dat het dorpje nog enkele inwoners heeft, waaronder een oude sheriff die niet van indringers is gediend.

62        Apache Trust

Ook al ontkent chief Morales een gewapende legerpatrouille te hebben beroofd, toch overweegt hij een vergeldingsactie op de cavalerie en bedreigt hij zijn gijzelaar Blue tot zijn verzoeken zijn ingewilligd. John Cannon is overtuigd dat de indianen geen deel hebben uitgemaakt van de overval en probeert de schuldige partijen bij elkaar te brengen in een wanhopige actie om zijn zoon te redden.

63        Lady Fair

Buck raakt ondersteboven van de nuchtere Charly Converse die met haar gevolg in het dorp neerstrijkt om er een handel te starten. Buck verbaast iedereen door deze vrouw te willen trouwen. Pardee, Charly’s gewetenloze tegenstander doet er alles aan om Charly uit het dorp te verjagen waardoor de handel en Buck’s relatie een ware beproeving ondergaat.

64        The Lost Ones

Omdat de apache Nemo ervan overtuigd is dat Victoria heilzame krachten heeft, sinds zij hem heeft verzorgd, staat hij erop dat zij op diezelfde manier zijn stamhoofd bijstaat, die zwaargewond is. Victoria’s eigen leven staat op het spel als zij zich realiseert dat de gewonde man bijna niet meer te redden is.

65        The Legacy

Zakenman Gar Burnett en zijn dochter Trece krijgen het voor elkaar om onder valse voorwendselen uitgenodigd te worden op de Chaparral ranch om John Cannon af te kunnen persen. Blue is gevallen voor de charmes van Trece en weigert te geloven dat zij al die tijd betrokken was bij haar vader’s plannen.

66 Alliance

Johnny Ringo onthult aan zijn oude vriend Manolito dat hij zich heeft ingeschreven bij de cavalerie om Keono te kunnen arresteren. Mano vreest dat Ringo hiermee een indianenopstand uitlokt en staat erop dat hij met Johnny meegaat. Ondanks Mano’s waarschuwingen krijgt Ringo zijn man te pakken en betrekt zichzelf en de mannen van de Chaparral Ranch in een wanhopig vuurgevecht met de apaches.

67        The Little Thieves

In een poging om indruk op haar vader te maken steelt Annie samen met haar vriendin de paarden van Buck en Manolito. Ze zijn echter gemakkelijk gevonden en overmeesterd en krijgen een tweede kans op de Cannon Ranch, waar geprobeerd wordt om de twee tieners te overtuigen niet in de voetsporen van Annie’s vader te treden.

 68        The Long Shadow

Na aanvallen op zijn mannen en zijn vee is John overtuigd dat dit is uitgevoerd door een voormalige werknemer. Hij zet een zoekactie op touw maar is verbijsterd als ze de man die ze achterna zitten, dood aantreffen, klaarblijkelijk vermoord door hun mysterieuze aanvaller.

69        The Journal of Death

Sherrif Garnet vraagt onderdak aan bij de Cannon Ranch tijdens de begeleiding van de gevangene Kendel, een chirurg die verdacht wordt van de dood van meerdere gevangen patiënten. Als Victoria die nacht ernstig ziek wordt en een operatie nodig heeft om haar leven te redden, moet John de verbitterde Kendel om hulp vragen.

70        Friends and Partners

Omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze een veel makkelijker leventje kunnen hebben als ze eigen baas worden, nemen Manolito en Buck ontslag bij John en gaan voor zichzelf beginnen. Het duurt echter niet lang voor ze zich realiseren dat ze wel goede vrienden kunnen zijn, maar slechte zakenpartners.

71        Jelks

De voorman van John Cannon heeft hulp nodig bij een komend veetransport en huurt veedrijver Jelks in. Diens gedrag en acties roepen vraagtekens op bij de baas. Er volgt een heftige uitbarsting tussen John en zijn voorman over de nieuwe werknemer, die er onopzettelijk voor zorgt dat hun geschillen worden bijgelegd als een van de twee ongelijk krijgt.

72        The Guns of Johnny Rondo

Omdat de medewerkers van de Cannon ranch niet begrijpen waarom hun collega Johnny geen wapen wil dragen, gaan ze hem uit de weg. Ook zijn tienerzoon Dan is niet op de hoogte van zijn reputatie. Elke twijfel wordt echter weggenomen als blijkt dat hij wordt uitgedaagd door 3 mannen die hij kent uit zijn verleden als revolverheld.

73        Mi Casa, Su Casa

De welgestelde Don Sebastian Montoya, vader van Victoria en Manolito, is niet gewend aan het ruige leven op de Cannon ranch en wenst tijdens zijn verblijf dezelfde luxe als die hij op zijn eigen ranch zou krijgen. De veeleisende gast gaat echter eenmaal te ver met als resultaat een opstand van de Indianen.

74        The Lieutenant

Als luitenant Jason Adams de naburige rancheigenaar Henry Simmons wil uitleveren wegens uitstaande aanklacht voor desertie, voelt Billy Blue zich genoodzaakt om Simmons en zijn dochter Martha te waarschuwen. Hoewel Simmons bereid is zich over te geven vreest Martha echter voor haar vader’s leven en gaat de strijd aan door hun woning te belegeren.

75        The Reluctant Deputy

Manolito en Buck halen een grap met Billy Blue uit en zweren hem in als hulpsheriff. De grap loopt echter erg uit de hand als de sheriff Billy de verantwoordelijkheid over het dorp geeft tijdens zijn afwezigheid. Dit geeft Billy echter een uitgelezen kans om zijn oom en Manolito flink terug te pakken.

76        New Hostess in Town

Als Victoria en Buck met een aanzienlijk geldbedrag op weg zijn naar de Montoya Ranch worden zij overvallen door bandieten. Deze nemen Victoria mee naar een toevluchtsoord voor bandieten en laten Buck achter in de woestijn. Victoria wordt gedwongen te werken als serveerster in de lokale bar en weet met haar mooie verschijning elke bandiet voor haar te winnen. Ze besluit de mannen op haar beurt tegen elkaar uit te spelen om zo te kunnen ontsnappen.

77        Too many Chiefs

Victoria overtuigt John ervan dat hij er een tijdje tussenuit moet. Als ze vertrekken laten ze de ranch achter in de ijverige maar onbekwame handen van Buck, Manolito en Blue. Als John terugkeert, komt hij erachter dat de mannen een aantal misstappen hebben begaan waardoor een indianenoproer dreigt.

78            Generation

Blue wordt bespot door de mannen van de Chaparral als hij vindt dat zijn tekeningen geld waard zijn. Blue krijgt echter zijn gelijk als een uitgever wat van zijn werk ziet en hem een goedbetaalde baan aanbiedt in de grote stad.

79 Auld Lang Syne

Tijdens een gezellig weerzien tussen Buck en legersergeant Travis Winslow, wordt Buck ingehuurd als verkenner voor Winslow en zijn team dat een militaire lading goud escorteert door een apache gebied. Onderweg leert Buck dat het gevaar niet alleen van de indianen af kan komen.

80 No Trouble at All

Als Victoria wordt gescheiden van haar begeleiders Buck en Manolito tijdens een overval door apaches, wordt zij gevangen genomen door een eenzame indiaan die haar te voet door de woestijn stuurt. Als Victoria schijnbaar “gered” wordt door 3 mannen die haar ontvoerder overmeesteren, worden haar problemen alleen maar groter als zij erachter komt dat dit trio op de vlucht is voor de sterke arm der wet.

Verkoop  seizoen 2 The High Chaparral

Op   maandag 29 januari  is het 2e  seizoen van The High Chaparral uitgekomen.

Medio januari  2013 komt  seizoen 2 uit.Meer nieuws  volgt tegen die tijd. De release datum van deze box is 29 januari 2013.Hierbij de  Nederlandse teksten en afbeeldingen van box 2 The High Chaparral 2e seizoen. Bij de Nederlandse box lopen de nummers door.Box 2 begint derhalvee bij episode 29 en eindigt bij 54.

 

 

29. The Stallion
30. Ten little indians
31. Follow your heart
32. Tornado Francis
33. The Covey
34.  The promised land
35. Ebenezer
36.  North to Tucson
37. The Deceivers
38. The Buffalo soldiers
39.  For what we are about to receive
40. A way of justice
41.  Our lady of Guadalupe
42. Sea of enemies
43. Shadow on the land
44. No irish need apply
45. The last hundred miles
46. The glorie soldiers
47. Feather of an eagle
48. Once a day in spring
49. Stinky Flanagan
50. Surtee
51. A fella named Kilroy
52.  No bugles no drums
53. The lion sleeps
54. For the love of Carlos
The Stallion
Een conflict met de indianen dreigt te ontsporen als Billy Blue Cannon en een jonge apache ruzie maken om dezelfde wilde hengst.Chatto,de zoon van het stamhoofd ontdekt het paard als eerste,maar het lukt hem niet deze te vangen.Als dit Billy even later wel lukt,is Chatto woedend en zodra hij de kans krijgt,steelt hij het paard van Billy.Bij een otmoeting tussen het stamhoofd en John Cannon mondt het uit in een vechtpartij tussen de twee jongens,terwijl de indianen en cowboys zich voorbereiden op de strijd.
 
Ten little indians
Buck en Billy Blue vinden in de woestijn een stel jonge apaches die door toedoen van de Pima stam wees zijn geworden.Victoria haalt John over om de kinderen te laten blijven tot ze door de Apache worden opgehaald.Maar als de kinderen de indianen in de verte zien verschijnen, denken ze dat het de Pima stam is en ze vluchten de woestijn in.Denkend dat de familie Cannon de kinderen achterhoudt, dreigen de apache met vergelding.
 
Follow your heart
Ranch voorman Sam Butler keert terug naar zijn geboortedorp om de dood van zijn dochter te wreken.Sam verneemt dat zijn dochter is vermoordt door de zoon van Ben Lynch,de man die Sam heeft opgevoed.Eenmaal terug bij zijn Mexicaanse vrouw Trinidad slaat Sam  alle adviezen in de wind en zweert dat hij de jongen zal doden.John Cannon leidt zijn mannen naar het dorp in een poging de klopjacht te stoppen.
 
Tornado Francis
Buck Cannon koopt een saloon,maar de opening wordt gedwarsboomd door een groep vrouwen die geleid wordt door de vurige Frances O'Toole.De vroegere eigenaar van de saloon heeft verzuimd te vertellen dat de saloon wegens haar toedoen door een van Frances aanhangers vernield is.Buck huurt Warren Case in om de bar opnieuw op te bouwen en verneemt dat de aanvallen van Frances zijn begonnen nadat ze met Warren Case zou gaan trouwen,maar hem in plaats daarvan dronken in een saloon aantrof.Tijdens de opening bereiden de vrouwen opnieuw een aanslag voor.
 
The Cove
De Mexicaanse bandiet El Lobo ontsnapt uit de gevangenis en beraamt een overval op de ranch van Cannon.Daarmee wil hij wraak nemen op Manolito die hem achter de tralies heeft gezet.
Tijdens een hevige storm als Buck,Billy Blue en Manolito hun lading door de modder proberen te loodsen,worden ze door El Lobo ingesloten.
 
The Promised land
Don Sebastian Montoya breekt zijn belofte om een klein dorp op zijn land te verkopen aan de bewoners als Vaquero met het aankoopbedrag over de brug komt.Vaquero heeft dit geld van een stervende vriend gekregen om het dorp te kopen.Het wordt echter gecompliceerd als hij erachter komt dat dit geld gestolen zou zijn door een vriend,de bandiet Miguel Morales.
 
Ebenezer
John Cannon haalt verslaggever en pioneer op journalistiek gebied, Ebenezer Binns over om in Tucson voor het eerst een krant uit te brengen in de hoop corruptie in het dorp de kop in te drukken.Eigenaar van het dorp Hank Pogue, wil de onverschrokken verslaggever uit de weg ruimen,maar faalt tot twee keer toe.Als Ebenezer de eerste editie van de nieuwe krant waarin wandadenvan Poque worden beschreven,wilt drukken moeten Manolitoe en Pedro hem beschermen tegen de gewapende mannen die Pogue op de drukkerij afstuurd.
 
North to Tucson
Als Victoria een ewonde man het leven redt,komt ze erachter dat deze James Forrest haar echtgenoot wilt ombrengen.
James geeft John de schuld van de dood van zijn familie tijdens de burgeroorlog.Terwijl Victoria en James tevergeefs de weg in de woestijn proberen te vinden,worden ze gevangen genomen door de Comancheros,die James al eerder hebben verwond.
 
The Deceivers
Bij een overval op de voorraadwagens van de familie Cannon wordt Chio,een halfblood apache indiaan gevangen genomen en naar de ranch gebracht.Terwijl Chio daar opgesloten wordt, vindt Manolito een gewonde vrouw.Zij wordt liefdevol opgevangen enverzorgd maar zwijgt over haar achtergrond.Dan komt ze erachter dat de gevangene haar vader is en ze helpt hem te ontsnappen.Chio wil echter niet vluchten mar zweert dat hij iedereen op de ranch wilt vermoorden.
 
The Buffalo Soldiers
De Inwonders van Tucson komen in opstand als de staatsgouveneur een zwarte cavalerie stuurt om het dorp onder de vlag van de staat te brengen.Ook worden hierdoor de illegale activiteiten van de machtige McCoy Hilliard bemoeilijkt.Hilliard beraamt met zijn mannen een plan om de soldaten het dorp uit te jagen.Omdat de inwonders de zwarte mannen niet vertrouwen,kunnen de soldaten alleen op steun rekenen van John en zijn familie.
 
For what we are about to receive
Victoria staat erop dat John voor een kalkoen zorgt voor het Thanksgiving diner.Zij overtuigd hem om de laatste te kopen van de buurman,met wie John al enige tijd onenigheid  heeft.Ondertussen zijnde mannen in het dorp op zoek naar een kalkoen.Maar vooral Manolito haalt problemen op de hals.Uiteindelijk vinden ze een kalkoen.Maar die blijkt van buurman Mcleish gestolen te zijn.
 
A way of justice
John Cannon wordt beschuldigd van de dood van de dochter van een Mexicaanse schaapsherder en wordt veroordeeld tot de doodstraf tenzij een grote som geld wordt betaald.John is echter overvallen door de daadwerkelijke daders en wordt gedwongen zich voor te doen als een van de daders.Ondertussen probeert Mano het losgeld bij elkaar te krijgen terwijl Buck en Billy Blue een race tegen de klok afleggen om John te bevrijden.
 
Our lady of Guadalupe
Ricardo Montalban schittert in een rol als priester die zijn volgelingen waaronder de familie Cannon overtuigd hoe belangrijk zijn zoektocht nar een religieus beeld is.Vader Sanchez ontvangt diverse giften,maar hij kan dit ook gebruiken om de armen te helpen.Als Victoria anbiedt dat zij een enorme donatie zal doen als het beeld weer terug keert naar de kapel,moet vader Sanchez zijn zoektocht starten.Buck en Manolito bieden aan hem te escorteren en ook Mavis en Gillis bieden dit aan methet idee het beeld te kunnen stelen.
 
Sea of enemies
Een deserteur die an moordt wordt beschuldigd overtuigt Billy Blue ervan dat hij hulp nodig heeft te ontsnappen omdat hij in het leger mishandeld is vanwege zijn huidskleur.Billy Blue wordt echter door hem ontvoerd en het verboden stuk land van de apache indianen geleid.Omringd door een grote hoeveelheid apaches wordt het erg gecompliceerd om Billy te kunnen bevrijden.
Shadow of the wind
De viering van hun vredesbestand met de indianen wordt ruw verstoord als een bende premiejagers vermomd als wetsdienaars wordt gesignaleerd.Manolito en Victoria koen hun oude vriend Nick Nickanora tegen die toegeeft bij de bende van Johnny Ringo te horen en voor geld indianen scalpeert. Als deze bende een indianen familie uitmoordt,zet Mano alleen de achtervolging in maar hij wordt op indianengebied door de bende gevangen genomen.\
 
No Irish need Apply
Tegen John's advies in helpt Mano een Ierse mijnwerker en zijn maten in hun strijd voor betere werkomstandigheden.De Ierse Mclaren en Scanlon zijn veroordeeld tot het werken inde mijngang vanwege een vechtpartij met de opzichter Gregg.Als Mano hen helpt ontsnappen terwijl John bezig is te onderhandelen voor betere omstandigheden heeft dit grote gevolgen.Na een fatale vechtpartij wil Mclaren die mijn verwoesten en Mano probeert alles om hem te stoppen.
 
The last hundred miles
John Cannon riskeert het verlies van zijn ranch als hij probeert de bevoorrading van Tucson te verbeteren.Handelaar Lucien Charot drijft de prijzen van goederen extra op door de vermeende indianen aanvallen op zijn transporten.Omdat John het niet vertrouwt,wil hij met de plaatselijke winkeliers een eigen goederen lijn van El Paso kopen.Als Charot hier achter komt,zorgt hij ervoor dat er meer aanvallen plaats vinden waardoor de winkeliers worden afgeschrikt en hun aandeel intrekken.Hierdoor is John genoodzaakt zijn ranch als onderpand op te geven.
 
The Glorie Soldiers
Manolito vertrekt van de Chaparral ranch wegens zijn zoektocht naar spanning en amusement.Hij wil zich weer aansluiten bij zijn oude vriend en bandiet El Lobo tot hij erachter komt dat de kapitein Ellie Strong en haar twee volgelingen heeft overvallen.Mano steelt het geld van El Lobo om kapitein Strong te helpen ontsnappen aan El Lobo en de Mexicaanse autoriteiten,die nog altijd op zoek zijn naar Manolito wegens vroegere vergrijpen.Buck komt zijn maat te hulp als zowel El Lobo Mexicaanse wetsdienaars en apaches achter het gezelschap aanzit.
 
Feather of an eagle.
Tijdens een verkenningstocht zien Buck ,Manolito en Billy Blue een groep Apaches in gezelschap van een blanke vrouw.Ondanks dat Buck hem  op het hart heeft gedrukt zich er niet mee te bemoeien,gaat Blue er later toch op uit om deze blonde dame te bevrijden.Als hij haar mee wilt nemen,worden ze samen gesnapt door de indianen.Waarna  Billy Blue  overmeesterd wordt.Nadat Buck erachter is dat Billy Blue  door de Apache is gepakt,hoort hij dat de vrouw de echtgenote is van Apache leider Santos.Ondanks het vredesbestand dreigt Santos met Billy Blues leven,tenzij Sarah bij hen terug keert.
 
Once a day in spring
Als Victoria zich verwaarloosd voelt door haar echtgenoot,verlaat ze JOhn en de ranch omzich bij haar vader te voegen.Als Manolito haar vergezelt op de MOntoya ranch,valt hij net als zijn vader Don Sebastian voor de charmes van gravin Maria.Victoria komt erachter dat de gravin zo al meerdere echtgenoten heeft gehad waardoor zij zelf beseft wat ze heeft.Ondertussen probeert Buck John ervan te overtuigen meer aandacht te besteden om haar terug te winnen.
 
Stinky Flanagan
De flamboyante Ier Flanagan misleidt Buck door de belofte dat de aangeschafte kameel een revolutie is op gebied van vee drijven.Door een misverstand is de kameeldrijver weggevlucht vanzijn eenheid waardoor hij bij de ranch terecht komt.Ondanks een warm welkom op de Cannon ranch pikt hij Manolito,s vriendin in.Speelt vals tijdens een potje poker en geeft dan toe dat hij Buck heeft opgelicht.Flanagan probeert te vluchten en hij sluit zich weer aan bij zijn eenheid.Maar ze komen er te laat achter dat ze door de indianen zijn ingesloten.
 
Surtee
Een corrupte indiaanse agent brengt het voortbestaan van een reservaat in gevaar die John Cannon  heeft opgericht.Kapitein Albert Surtee behandelt de hongerige indianen zo slecht,dat John het recht in eigen handen neemt en de kapitein ontslaat van zijn functie.Hij verdenkt Surtee ervan dat die de afvallige chief Cubero heeft ingehuurd om onrust te veroorzaken en vee te stelen.John en Billy Blue willen hun verdenkingen bewijzen door zich te laten aanvallen door Surtee en afvallige indianen.
 
A Fella named Kilroy
Buck huurt een zwerver,Orvill Kilroy in,die zijn criminele verleden voor anderen verbergt.Al gauw wordt hij de meest populaire kracht op de ranch.Blue bewondert Kilroy's kunsten met een geweer.De andere krachten respecteren hem als voorman.En John wordt gefascineerd door hun schaakspel.Maar Kilroy's verleden wordt achterhaald als Telford Burris en zijn twee zonen hem op het spoor zijn en hem beschuldigen van het achterhouden van hun laatste buit.Als zij Kilroy proberen in te sluiten,twijfelt Buck of hij Blue's idool moet helpen of dat hij de dieven aan de rechter overlevert.
 
No Bugles No Drums
Buck probeert de vermiste man van zijn oude vriendin terug te vinden.Ann Simmons geeft Buck een waardevolle diamanten ring, zodat Zodat Buck aan haar man Jack kan laten zien dat hij te goeder trouw is.Als hij in een grensstadje wordt overvallen, wordt hij door Jack te hulp geschoten. Die wil echter alleen weten wat Buck met de ring van zijn vrouw moet en weigert hem te geloven en mee terug te komen.Nog steeds in het bezit vande ring wordt Buck op de terugweg opnieuw overvallen.
 
The lion sleeps
Don Sebastian die dodelijk verwond is,heeft opo zijn sterfbed voor zijn familie en vriendennog enkele laatste eisen die hij graag ingewilligd ziet om zo de totale macht over de Cannon ranch te krijgen.Van Manolito verwacht hij dat die trouwt met de mooie maar halsstarrige  Anita Santiago zodat haar ranch familie bezit wordt.En Victoria moet John overhalen om de Cannon ranch aanManolito over te dragen.Don Sebastian's plan begint echter te wankelen als Mano merkt dat zijn vader niet zo ziek lijkt als hij zegt.
 
For the love of Carlos
Victoria opent de enige school in Tucson en trekt zich het lot aan van een Mexicaanse jongen die is gevonden in de woestijn.De jonge Carlos wordt ondergebracht bij een familie in het dorp en woont alle lessen bij van Victoria waardoor hij inziet dat dit leven beter is dan het bandietenleven van zijn vader.Als Blue en Victoria Carlos naar zijn gastgezin terug brengen, worden ze opgewacht door Alberto Ruis, de vader van Carlos, die Victoria gijzelt om zo losgeld voor haar te krijgen,zodat hij zijn zoon mee terug kan nemen naar Mexico.
 

Hoe meer dvd's verkocht worden, des te groter de kans is dat het tweede seizoen uitgegeven wordt.Dus mensen ik zou u aan willen raden om de dvds te kopen. U ziet scenes die  er uit geknipt waren.

Box 1 -  28 afleveringen INCLUSIEF DE PILOTS op 7 dvd´s uncut.afleveringen -
releasedatum:  2 mei 2012   

 Hierbij verdere gegevens van de box:

Genre: Western,

UNCUT versie, 'digitally remastered, Kleur

Luxe slibcase verpakking in digipack-box van 7 dvd’s met ieder 4 afleveringen.
Engels gesproken en Nederlands ondertitels (on/off)

BOXHC451

 THE HIGH CHAPARRAL Box 1 Eerste jaargang 28 episodes 7 dvd's  8717377006451 €44,95  western. De box is de gehele eerste jaargang van The High Chaparral en heeft 7dvd’s met totaal 28 episodes van +/- 50 minuten.

De High Chaparral is gefilmd  in Hollywood, Californië  en in de Old Tucson, Arizona. 
Executive Producer / Creator ............................. .......... David Dortort 
Producenten .............. Buck Houghton, William F. Claxton, James Schmerer 
Production Manager ........... ...................................... Kent McCray 
Story Consultant ........ .............................................. Don Balluck 
Music By ............................................. David Rose, Harry Sukman 
Fotografie ...........
Harkness Smith, Kenneth T. Williams, Haskell Boggs

 

 


Box 1

1.Destination Tucson
2.The arrangement
3.The ghost of the Chaparral
4.Best man for the job
5.Shadow on the land
6.Gold is where you leave it
7.A quit day in Tucson
8.The price of revenge
9.Young blood
10.Sudden country
11.Mark of the turtle
12.The assassins
13.A hanging offense
14.The terrorrist
15.The widow of Red Rock
16.Doctor of Dodge
17.Fillibusteros
18.The firing wall
19.The kinsman
20.Survival
21.The hairhunter
22.The peacemaker
23.Champion of the western world
24.Ride the savage land
25.Tiger by the tail
26.Bad day for a thirst
27.A joyfull noise
28.Threshold of courage

 

The High Chaparral eerste jaargang 28 episodes Nederlandse tekst

Pilot1: Destination Tucson

 

Welkom in het Arizona van 1870 waar de familie Cannon probeert hun ranch te beschermen tegen de Apache Indianen die,  na de moord op een van hen, op oorlogspad zijn. Ook al wil het leger dat ze vertrekken, toch blijft de familie achter met alle gevolgen van dien.

Pilot2 The arrangement

Nadat John Cannon’s vrouw door een Apache Indiaan is vermoord en de ranch ook wordt bedreigd door Mexicaanse bandieten die proberen het vee te stelen, gaan John en zijn broer Buck voor een ontmoeting naar Mexico.

Afl 3 The Ghost of Chaparral

John is in Mexico getrouwd met Victoria, die probeert haar plaats op de ranch te vinden. Zij wordt echter ontvoerd door de Apaches, die haar willen ruilen voor een gewond stamlid. Nadat dit gebeurt, krijgt Victoria de keus om naar Engeland te vluchten of terug naar haar vader in Mexico.

Afl 4 Best Man for the Job

Drie deserteurs die op Cannon’s grondgebied een Apache hebben vermoord, worden door de Indianen gevangen genomen. Als ze op het punt staan geëxecuteerd te worden, moet John besluiten  of hij zijn zoon op reddingsmissie stuurt.

Afl 5 A Quiet Day in Tucson

Buck, MAnolito en Billy Blue zijn naar Tucson gestuurd om daar de laatste inkopen te doen. Maar de mannen worden afgeleid door vrouwen, muziek en gokspelletjes,  waardoor hun problemen steeds groter worden.

Afl 6 Young Blood

De toekomst van de ranch staat op het spel als bandieten de waardevolle stier en het vee stelen, die van het laatste geld is gekocht. Victoria overtuigt John ervan dat hij Billy Blue en Manolito naar haar vader in Mexico stuurt om daar een nieuwe stier op te halen.

Afl 7 Shadows on the Land

John Cannon heeft dringend vee nodig om aan zijn contract met het leger te voldoen. Hij gaat in zee met Mexicaanse veehouders, maar die worden onderdrukt en bedreigd door een meedogenloze veehandelaar.

Afl 8 The Filibusteros

Buck, Victoria en Manolito keren terug naar de Montoya ranch waar ze met Don Sebastian door een vroegere oorlogsmaat van Buck gevangen worden genomen. Deze wil met zijn eigen opgezette leger een nieuwe staat oprichten door van alle grondbezitters hun grond op te eisen.

 Afl 9 The Doctor from Dodge

Als Billy Blue betrokken raakt bij een schietpartij met gezochte bandieten wordt hij gered door een tandarts die zeer goed met geweren om blijkt te kunnen gaan. Als dank gaat Billy Blue naar Tucson om te helpen een tandartspraktijk op te zetten, maar hij wordt ontvoerd.

Afl 10 Sudden Country

Als de naastliggende ranch constant in de problemen raakt bij het opzetten van een veehouderij, stuurt John Cannon tegen beter weten in Billy Blue en Manolito om hen bij te staan. Als blijkt dat de familie een geïnfecteerde kudde krijgt geleverd, grijpt John zelf in.

Afl 11 A Hanging Offense

Billy Blue wordt veroordeeld tot de strop als hij schuldig wordt bevonden op de moord van een generaalszoon. De enige ooggetuige is een Indiaanse vrouw, die naar haar stam is gevlucht. Buck en Manolito riskeren hun leven om haar en Cochise ervan te overtuigen om Billy Blue te helpen.

Afl 12 The Price of Revenge

De weduwe van de vorige eigenaar van Cannon’s ranch huurt een moordenaar in om de familie Cannon van hun land te verdrijven. Deze moordenaar is echter niet bedacht op de kracht van de Cannon broers en hij moet een list verzinnen om de familie uit te schakelen.

Afl 13 The Widow from Red Rock

Buck Cannon gaat als voorman aan het werk bij een mooie weduwe die een ranch in de buurt heeft en wordt verliefd op haar. De band tussen Buck en John komt onder druk te staan als blijkt dat deze weduwe Buck enkel gebruikt voor geld en aanzien.

Afl 14 Mark of the Turtle

John Cannon riskeert een schending van vredesovereenkomst met Victoria’s vader en een scheiding als hij in zee gaat met een bende die plunderende bandieten vervolgt. Marshal Virgil Shanks leidt deze bende naar Mexico en raakt in conflict als hij Buck tegenkomt op de grond van Montoya.

Afl 15 The Terrorist

Manolito bevrijdt zijn vroegere vriend uit een Mexicaanse gevangenis waar hij door de Fransen gevangen is genomen. Santos en zijn zuster Pilar worden meegenomen naar de Cannon ranch waar Manolito erachter komt dat Santos een verrader is geworden.

Afl 16 The Firing Wall

Manolito is gevangen genomen door de Mexicaanse bandiet El Caudillo, die probeert zijn macht te laten zien door de Cannon ranch over te nemen. Als Conchita de bende naar Don Sebastian probeert te lokken wordt de hele groep overvallen en gevangen gezet.

Afl 17 The Assassins

Een afvallige van de Apache Indianen is met zijn volgers van plan het vredesakkoord tussen Cochise en de Cannon ranch te verbreken. De medicijnman voorspelt dat Cochise het vredesakkoord in stand houdt als John Cannon voldoende offers levert.

Afl 18 Survival

John en Billy Blue Cannon worden door Apaches overvallen en zijn daarna overgeleverd aan de woestijn. Ze vinden een gewonde Apache die hen naar een waterbron kan leiden maar deze ontsnapt. Als de voortvluchtige chief Soldado de mannen vindt, doet hij er alles aan om ze van de dorst te laten omkomen.

Afl 19 Gold is where you leave it

Als John enkele goudzoekers uit een verlaten mijn op zijn land ontdekt en verjaagt, zinnen zij op wraak.  De mannen proberen de ranch binnen te vallen en het vee te verdrijven. Buck wil hen tegenhouden en probeert de mijn waarin ze zich schuilhouden op te blazen.

Afl 20 The Kinsman

De Cannons zorgen voor een gewond familielid die na jaren afwezigheid weer komt opdagen. Hij onthult dat hij voor moord wordt gezocht en door premiejagers is neergeschoten. Dan huurt Buck nieuwe helpers voor de ranch in.

Afl 21 Champions of the Western World

Billy Blue wil zich opgeven voor een bokswedstrijd om zo geld te winnen voor de ranch. Het gevecht gaat uiteindelijk tussen hem en de kampioen en Billy komt erachter dat deze kampioen het geld ook hard nodig heeft.

Afl 22 Ride the Savage Land

Buck en Manolito vallen een Apache kamp binnen om zo een blank meisje te redden die daar al 5 jaar als slaaf wordt gebruikt. Het lutk ze om haar te bevrijden maar haar zus wordt opnieuw gevangen genomen. Buck en Manolito gaan naar het kamp om het meisje vrij te kopen maar dan beslist de medicijnman dat het meisje pas vrij komt als Manolito een test van dapperheid doorstaat.

Afl 23 Bad Day for Thirst

Buck Cannon brengt zijn leven in gevaar als hij probeert 2 Apache Indianen te veranderen in veedrijvers. Als Buck overtuigd is dat deze Indianen de moord op 2 veehouders op hun geweten hebben, gaat The High Chaparral groep achter ze aan.

Afl 24 Tiger by the Tail

Een gewonde bandiet wordt gevangen genomen door de Cannon familie en vertelt dat zijn achtervolgers hem zullen vermoorden zodra hij op vrije voeten is. Als diens broer de ranch dreigt aan te vallen, bevrijdt Victoria de bandiet als hij belooft het bloedvergieten te stoppen. Maar dan komt zijn ware aard boven.

Afl 25 The Peacemaker

Billy Blue Cannon verlaat de ranch na een ruzie met zijn vader en volgt een afgevaardigde van de President naar Cochise. Onderweg wordt Billy verliefd op een geadopteerd Apache meisje. Om met haar te kunnen trouwen moet hij een stuk grond van het Cannon bezit afstaan waardoor de ranch wordt afgesloten van de aanvoerroute van en naar Tuscon.

Afl 26. The Hair Hunter

Een uitgeloofde premie voor Apache hoofdhuiden zet de vrede tussen de familie Cannon en de Apache-indianen onder grote druk. Als Apache-indianen dichtbij de mijn van Judah Austin aan het plunderen zijn, spreekt hij ondanks de bezwaren van John Cannon met Jacob Stoner een premie af voor indianenhoofdhuiden. De zoon van Stoner, Chad raakt gewond tijdens een aanval op de Apaches en keert zich tegen zijn vader terwijl hij op de High Chaparral ranch aansterkt.

Afl 27. A Joyful  Noise

Ramon Novarro speelt hierin een gastrol als Padre Guillermo, die naar Mexico vlucht om te ontsnappen aan een gestoorde moordenaar. De Padre wordt vergezeld door 2 nonnen en Maria. John Cannon stemt ermee in om de groep te beschermen als de psychopathische verloofde van Maria arriveert. Maria vlucht de woestijn in en offert zichzelf op aan Ramon om zo een eind te maken aan meer bloedvergieten. Manolito vindt Maria, maar wordt samen met haar door Ramon gevangen genomen.

Afl 28. Treshold of Courage

John Cannon wordt gedwongen zijn laatste dagen tijdens de Burgeroorlog te herleven door een man die hij tijdens een gevecht heeft verminkt. De wraakzuchtige Finley Carr en zijn broer Stacy ontvoeren Victoria en nemen haar mee de hooglanden in, zodat ze zeker weten dat John hen zal volgen. Carr krijgt John te pakken en onderwerpt hem 3 dagen lang aan uitputting en honger. Buck, Billy Blue en Manolito dwingen één van Carr’s mannen hen te helpen met een ontsnappingsplan.